Tongkonan Layuk Lion

Your home away from home

Torajaland tour met zeer ervaren gids

 Torajaland (4 dagen/3 nachten)

Dag 1: Makassar – Torajaland (L,D)
Na aankomst op de luchthaven van Makassar wordt u verwelkomd door uw gids. Onderweg brengt u een bezoek aan Bantimurung. Dit prachtige park is een paradijs voor de natuurliefhebber. Na een korte wandeling komt u aan bij een mooie waterval, die verscholen ligt tussen het prachtige natuurschoon. Vervolgens rijdt u naar Pare Pare, waar u aan zee luncht in een mooi restaurant. Vervolgens volgt u de weg door het mooie landschap van Zuid-Sulawesi naar het pittoreske Torajaland. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. 's Avonds kunt u genieten van een typisch Torajanees diner.

Dag 2: Torajaland (O,L,D)
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het fabelachtige Kete Kesu. Hier vindt u mooie “Tongkonans”, traditionele Toraja huizen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Londa, hier gaat u met behulp van een olielamp een donkere grot verkennen. U zult al snel ontdekken waar deze grot voor dient. Na de lunch gaat u naar het groene Suaya, waar u het geheim ontdekt van de babybomen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Lemo. Hier is een rotswand gebruikt als begraafplaats. Er zijn holen gehakt in de rots, die vervolgens zijn opgevuld met lijkkisten. De unieke “Tau Tau’s” (dodenpoppen) waken over de kisten. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel. 's Avonds gaat u gezellig barbecueën in een traditioneel dorp tussen traditionele Tongkonans. U zult merken dat de gastvrouw haar best heeft gedaan op het diner.

Dag 3: Torajaland (O,L,D)
Na het ontbijt bezoekt u het mooie dorp Sa’dan. Het dorp staat bekend als het weefcentrum van Torajaland. Hier vindt u in de traditionele huizen de mooiste stoffen en kleden. Vervolgens rijdt u via het traditionele dorpje Palawa naar de “Rante” (ceremoniaal grond) van Bori. Hier staan mysterieuze megalieten, die lang geleden werden gebruikt tijdens de dodenceremonies. Vervolgens gaat u lunchen in een knus restaurant tussen de groene rijstvelden. Na de lunch gaat u verder op ontdekking in Torajaland. In Marante vindt u vele “Tau Tau’s” en hangende graven. Vervolgens kunt u een hangbrug oversteken en een bezoek brengen aan dorpjes waar de tijd stil lijkt te zijn gestaan. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel. Tijdens het diner kunt u genieten van een glas lokale “Ballok” (palmwijn).

Dag 4: Torajaland – Makassar (O,L)
's Ochtends neemt u afscheid van het mysterieuze Torajaland en rijdt u naar Pare Pare om te lunchen. Na de lunch wordt de reis voortgezet naar de hoofdstad Makassar en wordt u naar de luchthaven of het hotel gebracht.

Prijs inclusief:
- Luchthaven transfers
- Accommodatie op basis van volpension (3x ontbijt, 4x lunch, 2x diner en 1x BBQ)
- Water, thee of koffie tijdens het ontbijt
- Privé minibus/auto met chauffeur, tol, brandstof en parkeerkosten
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Olielamp tijdens bezoek aan de Londa Grot
- Engels of Nederlands sprekende gids
- Bijdrage aan het PAK Weeshuis in Sulawesi

Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Vertrekbelasting
- Overige consumpties
- Fooien
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- Persoonlijke uitgaven

An Enjoyable Holiday is Our Priority!

 

Capitool Reisgidsen